ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ - GREEK ACTION IN AFRICA Our goal:"To a world without poverty where everybody can use his human rights and live with dignity"
Ελληνικά English
FONDATION L'ENTRAIDE Fondation L'Entraide
Αρχική Σελίδα Το έργο μας Φωτογραφικό Υλικό Ιστοσελίδες Η κατάσταση σήμερα Ποιος είναι ποιος Ευχαριστίες Επικοινωνία

Το Έργο μας

Το έργο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής είναι πολύπλευρο και δεν στέκεται μονάχα σε μια άποψη των προβλημάτων των ανθρώπων της Αφρικής. Αντίθετα αγκαλιάζει κάθε πλευρά της ζωής τους, με έμφαση στην παροχή της γνώσης και της υλικής υποδομής ώστε να σταθούν πλέον στα δικά τους πόδια. Παράλληλα με εκδηλώσεις και άλλα μέσα, αλλά κυρίως με την χωρίς αντάλαγμα παροχή της άγαπης μας προς τους λαούς της Αφρικής, δημιουργεί ένα αδιάρρηκτο δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Αφρικής.

Τα αγροτικά προγράμματα στοχεύουν στην κατάρτιση των γυναικών της Αφρικής στην καλλιέργεια και τη μεταποίηση προιόντων της γης. Εκατοντάδες αφρικανές έχουν εκπαιδευθεί στην Ελλάδα και αφού μετέφεραν τη γνώση τους και σε άλλες στην πατρίδα τους, μαζί με την οργάνωσή μας δημιούργησαν αγροτικούς συνεταιρισμούς. Ετσι σήμερα στους δεκαδες αυτούς συναιτερισμούς οι αγρότισες με τα δικά τους χέρια πλέον έχουν ενα βασικό εισόδημα. Για τους άνδρες ιδρύει εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών για να αντιμετωπίσει το καυτό πρόβλημα της ανεργίας.Η οργάνωσή μας ακόμα με τις δικές σας προσφορές και τη βοήθεια του κράτους δημιουργεί μονάδες υγείας. Εχει υπο την επίβλεψή της τρία νοσοκομεία, ενώ έχει δημιουργήσει και τη δικιά της νοσοκομειακή μονάδα "Ελλάς" στην οποία εδώ και 15 χρόνια κυματίζει η ελληνική σημαία. Η Ελληνική Δράση Αφρικής εργάζεται και για την επιμόρφωση των παιδιών της Αφρικής. Κατασκευάζει και επιχορηγεί σχολικές μονάδες καθώς και τις εξοπλίζει με σχολικό υλικό. Οργανώνει αθλητικά προγράμματα. Υιοθετεί τοπικά ορφανοτροφεία. Ακόμη, βοηθά στη μηχανοργάνωση του Πανεπιστημίου του Αμπιτζάν και ιδρύει βιβλιοθήκες.

Δεν είναι όμως μονάχα η έμπρακτη βοήθεια της Ελληνικής Δράσης Αφρικής που φέρνει πιό κοντά τους λαούς της Αφρικής με την Ελλάδα.

Ενεργά προωθεί την διάδοση της Ελληνικής παράδοσης στην Αφρική. Οργανώνει ετήσιες Ελληνικες εβδομάδες και υδρίει ελληνικές βιβλιοθήκες. Γίνεται δίαυλος για κρατικές και επιχειριματικές συνεργασίες προς τις χώρες της Αφρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της οργάνωσης μπορείτε να κλικάρετε στα παρακάτω links. Αγροτικά προγράμματα Υποδομή Υγεία


Ακολουθήστε μας
Ενισχύστε το έργο μας
014 11600 2320 001489
ELLHNIKH DRASH AFRIKH